parte din familia RV

Apple, cea mai verde companie de IT din lume

appleMari companii de IT, precum Apple, Google şi Facebook, fac progrese semnificative în ceea ce priveşte trecerea către energie verde, în timp ce alte nume cunoscute, precum Samsung, Netflix şi Amazon bat pasul pe loc, potrivit unui nou raport al Greenpeace, numit „Clicking Clean: Who is Winning the Race to Build a Green Internet?”.

Apple a obţinut un indice al energiei curate folosite de 83%, cel mai mare din raportul Greenpeace. Pe locul doi s-a situat Facebook cu 67%. Google a obţinut 56%, dar Greenpeace notează faptul că organizaţia nu este foarte transparentă în ceea ce priveşte furnizorii de energie pe care îi foloseşte.

Noul cartier general pe care Apple îl construieşte în California se va baza 100% pe energie verde.

energie-verde

Netflix este una dintre cele mai mari companii din cele analizate, reprezentând o treime din traficul de internet din America de Nord, şi ar trebui să contribuie semnificativ la cererea de datede streaming video la nivel mondial. În 2015, compania a anunţat că intenţionează să compenseze în totalitate amprenta de carbon, dar o examinare mai atentă a relevat faptul că apelează la energie produsă prin arderea cărbunelui sau credite de energie regenerabilă disparate, credite ce nu contribuie la investiţiile în energia regenerabilă, potrivit go4it.ro.

 

 

Despre autor

Viviana Cornețeanu

Fără comentarii