parte din familia RV

Apple vinde iPhone-uri recondiționate. Cu cât sunt mai ieftine?

iPhone-4S-reconditionat-Orange-RomaniaApple a inceput sa vanda pe site-ul propriu modele reconditionate de iPhone 6S si iPhone 6S Plus. Ambele variante au garantie si sunt mai ieftine cu 15% decat aceleasi modele noi.

Astfel, un iPhone 6S de 16 GB reconditionat costa 449 de dolari, in timp ce un iPhone 6S Plus de 16 GB poate fi achizitionat sub aceasta forma pentru 529 de dolari. Ambele versiuni beneficiaza de un an garantie la fel ca modele noi, potrivit Mediafax.ro.
Reconditionarea consta in schimbarea bateriei si a carcasei, astfel ca iPhone-urile reconditionate arata ca noi, neavand defecte vizibile precum zgarieturi, potrivit stirileprotv.ro.
Este prima oara in ultimii 9 ani cand Apple alege sa vanda telefoane reconditionate. Compania americana nu a mai facut acest lucru din 2007. In schimb, Apple vinde in mod constant laptopuri si tablete reconditionate.
Aceasta decizie ar putea duce la cresterea veniturilor Apple. Dincolo de faptul ca iPhone este smartphone-ul cu cea mai mare marja de profit, acum fiecare telefon reconditionat livrat inseamna ca a fost vandut de doua ori (minus reducerea de 15% de la a doua vanzare).

Despre autor

Viviana Cornețeanu

Fără comentarii