parte din familia RV

Apple vrea să producă iPhone în India

960-apple-inc-to-hire-government-affairs-official-in-india-amid-growing-productIntr-o incercare disperata de a isi creste vanzarile, compania Apple ii cere guvernului Indiei o serie de facilitati fiscale pentru a fabrica terminalele iPhone pe plan local. Vorbim despre un plan pe care Apple si Foxconn l-au dezvoltat impreuna, taiwanezii urmand a construi o fabrica acolo pentru a asambla terminale iPhone ce vor fi vandute local. Apple a actionat intr-un mod similar in Brazilia deoarece guvernul impunea taxe de import foarte mari pentru terminalele iPhone, iar vanzarile erau pe masura.

Dupa deschiderea fabricii, preturile iPhone au scazut in Brazilia si vanzarile au crescut, iar Apple vrea sa faca exact acelasi lucru in India, 30% dintre componentele terminalului trebuind sa fie deasemenea produse local. Apple vrea ca guvernul Indian sa-i ofere o serie de facilitati fiscale care sa reduca o parte dintre cheltuielile construitii unei fabrici in tara si a crea locuri de munca. Guvernul indian are legi care permit acordarea de facilitati fiscale companiilor care sunt interesate sa investeasca in tara, insa deocamdata nu se stie ce va primi compania Apple.

Apple a incercat sa-i explice guvernului indian ca terminalele iPhone folosesc componente prea avansate din punct de vedere tehnologic si nu pot fi fabricate local. Guvernul nu a vrut sa auda asemenea prostii, asa ca a refuzat sa-i permita Apple sa vanda terminalele iPhone fara taxe de import mari, asa ca acum Foxconn va construi o fabrica.

Citeste articolul integral pe: https://www.idevice.ro/2016/11/07/apple-vrea-sa-produca-iphone-in-india/

Despre autor

Viviana Cornețeanu

Fără comentarii