parte din familia RV

Cele mai importante invenții ale anului 2016

truck-1Anul acesta a fost martor la apariţia unor noi şi inovative invenţii, care au rolul de a face viaţa mult mai uşoară, mai confortabilă şi, în unele cazuri, mult mai distractivă.

Tirul transparent

În fiecare an, o mulţime de oameni sunt răniţi sau îşi pierd viaţa în urma accidentelor de maşină, iar multe astfel de eveninemte nefaste au loc din cauza faptului că vizibilitatea este blocată de către vehiculele masive, precum camioanele sau tirurile. Pentru ca acest lucru să fie evitat, Samsung şi agenţia de publicitate Leo Burnett au creat un sistem inovativ care să asigure securitatea şoferilor, şi anume unul care să înfăţişeze pe un ecran aflat pe spatele tirului ceea ce se află în faţa şi în lateralul său.

Scooter-ul Hoverboard

Scooter-ul care se auto-echilibrează, cunoscut sub denumirea de hoverboard, cu toate că nu planează este, de departe, cea mai inovativă apariţie a anului. Odată ce te poziţionezi deasupra lui, acesta foloseşte două giroscoape electrice pentru a crea un echilibru automat, permiţându-le celor ce îl folosesc să circule cu viteză înainte, înapoi şi în jurul unui lucru.

Hologramele Microsoftholograme

Dacă în cazul celorlalte holograme era evocat un univers paralel, în cazul celor create de Microsoft realitatea este cuvântul de ordine. Imaginaţi-vă împătimiţi ai jocurilor video aparându-şi casa în faţa unor invazii ale unor roboţi sau ingineri care manipulează modele 3D.

Acum, aceste holograme sunt folosite de către NASA pentru a imita suprafaţa planetei Marte şi de către studenţii de la medicină, care realizează disecţii virtuale cu ajutorul acestora.

Tigaia care te învaţă să găteşti

Cât de fierbinte trebuie să fie tigaia? Când ştim că este gata mâncarea? Dacă ai de gătit un fel sofisticat, şansele de a îţi pune aceste întrebări sunt mari, dar tigaia inteligentă îţi poate răspunde la aceste întrebări. După ce alegi o reţetă din cadrul unei aplicaţii de pe smartphone, tigaia foloseşte bluethoot-ul şi un senzor special de căldură care oferă instrucţiuni în timp real pe ecranul smartphone-ului.

Citește continuarea pe descopera.ro.

Despre autor

Viviana Cornețeanu

Fără comentarii