parte din familia RV

Cum distrug luminiţele de Crăciun semnalul de la Wi-Fi?

ir.ashxLuminiţele de Crăciun au menirea de a aduce spiritul sărbătorilor de iarnă în casele noastre, dar unii electricieni britanici au observat că acestea au şi un efect advers despre care nu s-a ştiut: ele creează obstacole pentru semnalul Wi-Fi.

Ofcom, o agenţie similară cu Comisia Federală de Comunicaţii, a anunţat că luminiţele de Crăciun sunt unul dintre multele dispozitive electronice care pot împiedica configuraţiile conexiunii la internet.
Agenţia a lansat o aplicaţie pentru a verifica imixtiunea luminiţelor în buna-funcţionare a wireless-uluiAplicaţia este, din păcate, disponibilă doar în Marea Britanie, potrivit descopera.ro.
Aparent, cablurile de la luminiţe au efect asupra undelor radio din casă, care la rândul lor ar putea deruta semnalele de la router. Luminile festive nu sunt unicele instalaţii electrice care pot provoca perturbări, acelaşi lucru este valabil şi pentru cuptoarele cu microunde, dispozitivele Bluetooth mai vechi, monitoarele pentru copii şi telefoanele fără fir. Toate au obţinut o menţiune de la Cisco, încă în 2007, care explică interferenţele lor cu Wi-Fi.
The Irish Times a raportat o problemă similară anul trecut, anunţând că luminile intermitente sunt deosebit de rele pentru interferenţe.
Citește continuarea AICI.

Despre autor

Viviana Cornețeanu

Fără comentarii