parte din familia RV

Misterioasa tabletă iPad ce va fi lansată la toamnă, ţinta tastaturii ascunse din iOS9

ipad plus

Cunoscută până acum doar din zvonuri, misterioasa tabletă iPad cu ecran supradimensionat pare să fie în plan pentru o lansare în această toamnă, Apple având deja pregătite o serie optimizări pregătite pentru următoarea versiune de iOS.

Potrivit dovezilor scoase la lumină de Steve Troughton-Smith, un cunoscut dezvoltator de aplicaţii pentru dispozitive Apple, iOS 9 include şi o versiune mai mare de tastatură, activată numai pe tablete cu ecrane de rezoluţie suficient de mare. Cum în prezent oferta Apple nu include astfel de dispozitive, este lesne de înţeles că tastatura alternativă este rezervată unui viitor model iPad.

Părând să confirme zvonurile circulate până acum, tastatura supradimensionată nu este foarte diferită de cea obişnuită pentru tablete iPad, având aceeaşi schemă de culori şi mai multe taste. Spaţiul în plus este valorificat cu un rând suplimentar de taste înguste, corespunzător grupului de taste numericeîntâlnit la sisteme laptop, respectiv alte câteva taste: Tab, Caps Lock şi funcţia Redo.

Alte optimizări şi-ar putea face simţită prezenţa şi la nivelul pachetului de aplicaţii pentru iOS 9, menite să pună în valoare avantajele unui ecran mai mare. De altfel, o parte dintre acestea chiar au fost făcute publice, cum ar fi suportul split-screen multitasking necesar pentru folosirea mai multor aplicaţii în paralel conform go4it.ro