parte din familia RV

Şşşşş! Televizorul dvs. trage cu urechea la ce vorbiţi!

Politica de protejare a datelor personale a televizoarelor inteligente Samsung ridică noi temeri despre intimitatea utilizatorilor, şi nu este prima dată când se întâmplă acest lucru.

samsungsmarttv-100567348-large

Unele modele noi de televizoare smart Samsung includ şi un microfon în telecomandă pentru a face posibile comenzile vocale. Aşa cum nota un utilizator Reddit, citat de Macworld, Samsung avertizează posesorii să aibă grijă ce vorbesc, pentru că televizorul transmite datele vocale către un terţ, probabil pentru a traduce şi a transforma în text comenzile vocale.

“Vă rugăm să fiţi atenţi că, dacă ceea ce rostiţi include informaţii personale sau sensibile, aceste informaţii vor fi printre datele captate şi trimise către o companie terţă atunci când folosiţi Voice Recognition”, scrie politica de intimitate Samsung.

Compania declară că foloseşte standare de siguranţă, inclusiv criptarea datelor, pentru a asigura informaţiile personale ale utilizatorilor şi apune că facilitatea de recunoaştere vocală poate fi deazctivată. Cu toate astea, declaraţiile nu au împiedicat pe unii să compare situaţia cu romanul lui Orwell, 1984, sugerând că nu suntem departe de un viitor distopic.

Merită să menţionăm că Samsung trimite comenzile vocale doar atunci când îi spuneţi televizorului să facă asta (adică atunci când apăsaţi butonul microfonului de pe telecomandă), aşa că orice comparaţie cu romanul lui Orwell este un pic exagerată. Totuşi, politica Samsung de a trimite datele către un terţ, fără a garanta securitatatea lor, nu este deloc liniştitoare, mai ales dacă luăm în calcul interesul guvernelor pentru casele conectate, ca potenţială cale de acces la datele personale.